Den censurerede croquisudstilling

Croquisfestivalen slutter med en censureret croquisudstilling, hvor en anerkendt kunstner, en anerkendt kunstkritiker og Skovbo Kunstforenings formand udvælger 20 værker til ophængning, og de vil herefter blive præsenteret og kommenteret af censorerne.

Blandt de 20 værker vil der blive udvalgt enkelte værker til præmiering…

…… og naturligvis gentager vi sidste års succes med “Deltagernes valg”, der foregår ved at deltagerne sætter en “post it” på det værk ud af de ophængte 20 værker, som de mener er det bedste.

Censorer ved croquisfestival 2019 er Louise Hindsgavl og Peter Michael Hornung samt kunstforeningens formand Lise Ingemand.

Louise Hindsgavl præsenterede sit arbejde på Croquisfestivalen i 2017, hvor hun suverænt charmerede hele salen med sin energi, sine fantastiske værker og sin åbenhed for diskussion af og brug af sit fascinerende medie – det hvide porcelæn.
Se mere på louisehindsgavl.dk

 

 
Peter Michael Hornung er uddannet magister i kunsthistorie fra Kbhs Universitet i 1981. Han var kunstkritiker freelance v. Berlingske Tidende 1979 og fast kunstkritiker samme sted fra 1982, herefter fast kunstkritiker ved Politiken fra 1988. Medlem af bestyrelsen for Mogens Zielers Fond fra 1994, Billedhuggeren Gerhard Hennings Legat, Institutionen San Cataldo 1996-2008, Bakkehusmuseet fra 2001, Politikens Kunstudvalg og Den Danske Museumspris u. Bikubenfonden 2001-04 og censor ved Kbhs Universitet.
Peter har skrevet og redigeret bøger om kunst og kunstnere, og tillige bidraget til årbøger, leksika, kataloger og kunsttidsskrifter m.m. og er fagkonsulent ved Danmarks Nationalleksikon. Medarrangør af bl.a. udstillingen Dengang i firserne (Kunstforeningen Gl. Strand, 1983) og Mogens Andersen (smst., 1988).

Lise Ingemand, formand for Skovbo Kunstforening, er den 3. censor ved croquisfestivalens censurering, men som hun siger, så griber hun kun ind, hvis de 2 valgte censorer er uenige.