Præsentation af en kunstner

Møde med Lærke Laura lørdag 17. marts kl. 16:30

Croquisfestivalen har hvert år præsenteret en anerkendt kunstner, der efter et oplæg om egne værker lægger op til en snak af både kunstnerisk og teknisk art. Vi vil med disse indslag gerne opprioritere den kunsttekniske debat på festivalen.

I år præsenterede vi Lærke Lauta, der primært er kendt som videokunstner, men som også har en produktion af malerier, som hun blandt andet viste på sin soloudstilling i efteråret 2017 hos Andersens Contemporary i Bredgade, København.

Lærke Lauta er uddannet billede- og videokunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Cooper Union i New York & Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam. Hendes værker eksponeres internationalt og tæller bl.a. soloudstillinger på Mills College Art Museum (MCAM), Oakland og Museum of Contemporary Art, San Diego, Californien.

Hendes malerier viser fragmenter af realisme, der når en drømmeagtig tilstand gennem kunstnerens opbygning af billedet. Lærke Lauta konstruerer billeder, hvor mennesker er afbildet uden ansigter, og en fortælling er tilstede i en form for abstraktion, der åbner op for beskuerens fortolkninger.

Sammensætningen af former og farver i maleriet skaber referencer, men det er op til seeren at placere disse indenfor egen virkelighed.

Se mere her www.lauta.dk samt på Lauras instagram.