Undervisning som tilvalg

Undervisningen på Croquisfestivalen er i år målrettet til dem, der ønsker at få en grundlæggende træning i tegning efter levende model, men også andre der kunne tænke sig at få genopfrisket de grundlæggende principper kan få gavn af undervisningen.

Undervisningen foregår i et særskilt lokale, der har direkte udgang til Croquisfestivalens store sal. Der er undervisning i dette lokale under hele festivalen – se nærmere på tidsplanen. Tilmelder du dig undervisning, har du samtidigt adgang til at tegne ved alle scenerne på festivalen. Du bestemmer selv.

Det er lykkedes Croquisfestivalen at få en af de gamle veteraner inden for dansk kunst Jeff Ibbo til at stå for undervisningen.

Jeff har et omfattende CV bag sig og er især kendt for sin leg med det kropslige motiv, der både er minimalistisk og ekspressivt i sin helt egen stil ofte med en humoristisk twist.

Jeff Ibbo har gennem mange år – siden 1960’erne – bidraget til den danske kunstscene med mange forskellige stilretninger lige fra værker indenfor popkunst, farvestærke tegneseriebilleder, billeder med groteske figurer malet i en ret tænksom stil, ekspressivt figurmaleri med inspiration fra flamsk ekspressionisme (De Smet og Permeke) og værker med farvede konturer rundt om formerne og store ensartede flader. Den farvede kontur forsvandt gradvist fra midt i 90erne for at genopstå som en ofte tynd stregfigur, der er stramt komponeret ind i billedefladerne, som nu er blevet meget stoflig.

Jeff Ibbo har også en omfattende undervisningserfaring dels fra Køgegalleriet og fra Københavns Kunstskole på Vesterbrogade, hvor han også underviste i maleri og tegning.
I øvrigt kan du jævnligt møde Jeff i Valby Kulturhus, hvor han arrangerer modellering efter levende model.

Om selve undervisningen siger han: “Det starter oftest med at jeg viser, hvordan man holder bag på blyanten for at få en let streg til at indfange proportionerne, som jeg beskriver i generelle træk, for gradvist at præcisere modellens former og linjer – derefter om at hovedet skal opfattes på lige fod med arme og ben. Efter en omgang tegneri er der kommentarer til hver enkelt. Senere forklarer jeg om vinkelmåling og placering på papiret, og hvad der ellers dukker op. Jeg opmuntrer til at finde sin egen personlige stil og undgå for meget fedteri.”