Den censurerede croquisudstilling

Croquisfestivalen slutter med en censureret croquisudstilling, hvor der udvælges 20 af deltagernes værker til ophængning, og de vil herefter blive præsenteret og kommenteret af censorerne.

Blandt de 20 værker vil censorerne udvælge enkelte værker til præmiering.

Deltagernes valg
Du har som deltager på Croquisfestivalen også en stemme, idet vi slutter Croquisfestivalen af med “Deltagernes valg”, der foregår ved at deltagerne sætter en “post it” på det værk ud af de ophængte 20 værker, som de mener er det bedste.
Der er naturligvis også en præmie til den deltager, der får flest stemmer.

Censorer ved croquisfestival 2021 er: Julie Nord og Peter Michael Hornung samt kunstforeningens formand Lise Ingemand.

Julie Nord er billedkunstner.
Hun er født 1970 i København. Hun bor og arbejder i København.
Julie er uddannet 1994-2001 på Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Hun har en omfattende udstillings-cv både i udlandet og i Danmark. Du kan læse mere om hende på www.julienord.dk.

 

 

 

 

Peter Michael Hornung er uddannet magister i kunsthistorie fra Kbhs Universitet i 1981. Han var kunstkritiker freelance v. Berlingske Tidende 1979 og fast kunstkritiker samme sted fra 1982, herefter fast kunstkritiker ved Politiken fra 1988. Medlem af bestyrelsen for Mogens Zielers Fond fra 1994, Billedhuggeren Gerhard Hennings Legat, Institutionen San Cataldo 1996-2008, Bakkehusmuseet fra 2001, Politikens Kunstudvalg og Den Danske Museumspris u. Bikubenfonden 2001-04 og censor ved Kbhs Universitet.
Peter har skrevet og redigeret bøger om kunst og kunstnere, og tillige bidraget til årbøger, leksika, kataloger og kunsttidsskrifter m.m. og er fagkonsulent ved Danmarks Nationalleksikon. Medarrangør af bl.a. udstillingen Dengang i firserne (Kunstforeningen Gl. Strand, 1983) og Mogens Andersen (smst., 1988).

Lise Ingemand, formand for Skovbo Kunstforening, er den 3. censor ved croquisfestivalens censurering, men som hun siger, så griber hun kun ind, hvis de 2 valgte censorer er uenige.